Ortopedska obuća individualno je ortopedsko pomagalo za čiju je izradu potrebno puno znanja i vještine. Potrebe korisnika vrlo su različite, a kroz godine iskustva i usavršavanja OTOS-ovi obućari u mogućnosti su odgovoriti gotovo na svaki zahtjev. Zahtjevnu zadaću uzimanja mjera u našim sanitetskim kućama obavljaju educirani mjerači, a u samoj obućarskoj radionici kroz niz složenih radnih operacija od izrade individualnog kalupa, krojenja i šivanja gornjišta, izrade đona i sastavljanja nastaje potpuno unikatan, individualni proizvod. Moderna ortopedska obuća mora prije svega ispunjavati medicinske i tehničke kriterije, a odmah potom estetske kriterije koji su često vrlo važni djeci koja moraju nositi ortopedsku obuću, ali se ne žele razlikovati od svojih vršnjaka.

U procesu izrade ortopedske obuće dobro uzeta mjera i detaljno specificirani zahtjevi od iznimne su važnosti. OTOS-ovi mjerači redovito se usavršavaju i educiraju. U procesu uzimanja mjera, u našim centrima u Osijeku i Zagrebu koristimo najsuvremenije tehnologije – 3D skenere koji jamče vrhunsku preciznost.

Ovisno o potrebama svakog korisnika, naši mjerači preporučiti će model cipele koji će u najvećoj mjeri svojim oblikom, načinom zatvaranja, vrstom potplata i ortopedsko-tehničkim elementima odgovarati potrebama korisnika, a sukladno iskustvu i pravilima struke. Ispravan odabir modela ključan je dio procesa proizvodnje obuće, a svi modeli obuće ne mogu odgovarati svim potrebama.

U proizvodnji gornjišta obuće OTOS koristimo isključivo pravu kožu, provjerenih i kvalitetnih dobavljača. Gornjište ortopedske cipele izrađujemo od boksa, nubuka ili velura ovisno o potrebama korisnika te nudimo izbor 50-tak različitih boja kože.

Katalog ortopedskih cipela OTOS možete preuzeti OVDJE, a za sve dodatne informacije budite slobodni obratiti se osobno ili putem telefona u najbližu sanitetsku kuću OTOS.

Kontakte naših poslovnica možete pronaći OVDJE.

Katalog ortopedske obuće