Radionica za izradu proteza i ortoza smještena je na 350 m2 prostora osmišljenog tako da se u njemu korisnici usluga ugodno osjećaju, dok su radni prostori suvremeno i ergonomski uređeni.

Postupak izrade individualnih pomagala, proteza ili ortoza, izuzetno je složen: od uzimanja mjere za pomagalo u prostranoj gipsaonici, preko obrade gipsanih odljevaka, odabira modulskih dijelova i materijala, izrade pomagala, preko proba, korekcija, završavanja i isporuke pomagala. U taj postupak uključen je cijeli tim stručnjaka: ortopedski tehničar, liječnik i fizioterapeut.

Pri izradi pomagala osim na znanje i vještine našeg educiranog protetičkog tima, uvelike se oslanjamo i na najkvalitetnije materijale i module te vrhunsku tehnologiju u dijagnostici i kontroli pomagala.

Generalni smo distributer tvrtke Freedom Innovations koja već gotovo 20 godina na tržište protetike donosi inovativni dizajn proizvoda i vrhunsku kvalitetu u segmentu protetičkih stopala.

Uz podršku našeg partnera tvrtke Otto Bock Adria, čije materijale i komponente koristimo u našoj protetičko-ortotičkoj radionici nastojimo kontinuirano pratiti novitete u struci te našim korisnicima ponuditi rješenja koja pomiču granice.

Posebno smo ponosni na naše sportaše s invaliditetom koji noseći proteze izrađene u OTOS-ovoj protetičkoj radionici ostvaruju izvrsne rezultate na domaćim i svjetskim natjecanjima. Dugogodišnje ulaganje u sport osoba s invaliditetom vratilo se 2008. godine svjetskim i paraolimpijskim rekordom odnosno zlatnom medaljom na Paraolimpijskim igrama u Pekingu koje je Darko Kralj, natjecatelj s natkoljeničnom amputacijom, osvojio u bacanju kugle.

Za sva pitanja iz područja protetike i ortotike obratite se našim protetičarima na broj telefona 031/252-005 ili putem emaila na protetika@otos.hr.